10 let nenatisnjenih fotografij

Ta projekt je bil prvi, kjer sem lahko izrazila bistvo tega, kar moje podjetje dela. 32446 datotek za urejanje! Vse podvojene smo izbrisali in med 27587 izbrali najlepše za tisk.

Pri vsakem projektu se nekaj novega naučim in v tem iskreno povedano uživam.

Ko pa me je kontaktirala M. iz Ljubljane in me prosila za srečanje, sem še pred sestankom vedela, da si njenega projekta res želim. Potrebovala je nekoga, ki ji bo uredil več let družinskih fotografij. Od poroke do zdaj dveh otrok fotografij, ki so se zbirale na disku, leto za letom in bile v tihem pričakovanju. 10 let.

Daca - Brandon

Projekt smo razporedili čez več mesecev in 12 albumov sem delala v grupah po 4.  Dogodivščine te družine so bile natisnjene na glossy fotkah dimenzij 10×15 in zložene v folije s črnim ozadjem.

M. si je izbrala najboljši sistem za velike količine fotk, to so posebne vložne folije (fotophan), ki se jih potem vse skupaj vpne v mapo z rinkami. Tako v en album lahko sortiram okoli 400 fotografij, folije pa poskrbijo, da fotografije ne spremenijo barv in da leta in leta ostanejo enake, kot bi bile natisnjene včeraj.